Početna /

Prekogranična demonstracijska vježba u Klanjcu

Prekogranična demonstracijska vježba u Klanjcu

U četvrtak, 6.10.2022. u prostoru tvornice Predionica Klanjec d.o.o. održana je prekogranična demonstracijska vježba žurnih službi Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa slovenskim partnerima s ciljem poboljšanja suradnje, uvježbavanja protokola te unapređenja znanja i vještina djelatnika žurnih službi.

Vježba je simulirala slučaj eksplozije u tvornici i prometne nesreće s velikim brojem unesrećenih, a svoje vještine spašavanja i način rada demonstrirali su djelatnici i volonteri Vatrogasne zajednice KZŽ, Zagorske javne vatrogasne postrojbe – Ispostave Klanjec, Dobrovoljnih vatrogasnih društava s klanječkog područja, Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, MUP-a – Policijske uprave Krapinsko-zagorske, Hrvatske gorske službe spašavanje – Stanice Zlatar Bistrica, Društva Crvenog križa KZŽ te Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah (Slovenija), odnosno sve službe koje bi u stvarnoj situaciji bile na raspolaganju Stožeru civilne zaštite. Voditelj vježbe bio je načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber. Zahvaljujemo svim djelatnicima i volonterima u organizaciji na suradnji i angažmanu za uspješno provedenu vježbu te gledateljima na dolasku.

Snimani su profesionalni kadrovi za montiranje jedinstvenog filma iz ove i drugih projektnih aktivnosti koje nam slijede u provedbi.

Stisnite Enter za pretragu ili ESC za izlaz